2014. május 16.

Joghurtos gyümölcslepény












Nagyon szeretem ezt a sütit. Egyszerű, gyors és finom! :D A receptjét még sok évvel ezelőtt a családi receptfüzetből írtam ki. Az ember csak összekeveri a hozzávalókat, beteszi a sütőbe és már kész is. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük amilyet csak szeretünk. Akár üresen is süthetjük, majd a tésztát megtöltjük dzsemmel, vagy lekvárral.













Hozzávalók egy 25x20x6 cm-es sütőformához:
30 dkg sima liszt
2 dl joghurt
20 dkg cukor
2 tojás
fél csomag sütőpor (6 g)
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg puha vaj
30 dkg magozott meggy

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. A cukrot kikeverjük a vajjal és tojásokkal.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, csipet sót és a sütőporos lisztet; jól kikeverjük. 
  4. A tésztát a sütőformába öntjük, elegyengetjük, majd elosztjuk a tetején a -levétől kissé kinyomkodott- meggyet és meghintjük vaníliás cukorral.
  5. Előmelegített sütőben ~35 percig -tűpróbáig- sütjük.  
  6. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.












10 megjegyzés:

  1. Olyan szép, olyan jó, "ipeg pont" Macskanyelv szájába való! :D Nagyon szeretem én is az ilyen sütiket, mégis ritkán készítek. Azt hiszem, sütök hétvégre a te recid szerint, csak eperrel, mert abból van most itthon dögivel. Joghurt is van egy raklappal. :D Biztos szétfolyik majd az eper egy kicsit, de nem baj. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de jó! ♥ Akkor küldöm, amíg ki nem sül az epresed! :) Ha gondolod egy ici-pici liszttel elkeverheted az epret, mielőtt a sütire szórod, akkor az a gondolatnyi liszt felszívja kicsit a gyümölcs levét. Nekem más sütinél bevált ez a "lisztes" megoldás; ami arra is jó, hogy fent tartja a gyümölcsöt a tészta tetején. :)

      Törlés
    2. Kösziiiii! :) Igen, anno Mami is lisztbe forgatta a meggyet, úgyhogy gondolom, működik majd eperrel is ez a módszer. Majd referálok.

      Törlés
    3. Ez volt a vasárnapi sütike! Eperrel készítettem, görög joghurttal, picit kevesebb cukorral és liszttel, mert a görög jogi sűrűbb, és úgy éreztem, emiatt elég bele 25 dkg liszt. Nagyon finom, könnyű süti, köszi a recit, nem csalódtam most sem. ;)

      Törlés
    4. Nahát! Nagyon örülök, hogy megsütötted! :D ...hmmm... görög joghurt és eper! Klassz párosítás! ♥

      Törlés
  2. Egyszerű, nagyszerű és nagyon guszta :-) Fel is írom a kipróbálandók listájára :-) Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Most itt vigyorgok! Örülök, hogy tetszik! Remélem ízleni fog Nektek is!

      Törlés
  3. Csodás fotók egy számomra is kedvenc sütiről. ♥ A régi képek is klasszak voltak, de ezek az újak igazán szépek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Úgy örülök, hogy neked is kedvenc lett! ♥ ...és hogy tetszenek az új fotók... :)

      Törlés