2014. április 26.

Túrós lepény












Párom anyukája szokott ehhez hasonló túrós lepényt sütni, amit nagyon szeretünk. Az a legjobb benne, hogy nincs külön tészta "alapja", így olyan, mintha az ember csak a túrós tölteléket enné le a sütiről. :) ...azért az sem elhanyagolandó, hogy nagyjából 1 perc alatt össze lehet ütni, utána már csak a sütést kell kivárni. ;)

 





 

Hozzávalók egy 25x20x6 cm-es sütőformához:
A lepényhez:
50 dkg túró
3 nagy ek. tejföl
18 dkg cukor
3 tojás
1 citrom héja
csipet só
5 dkg búzadara
5 dkg sima liszt

A tetejére:
3 nagy ek. tejföl
2 ek. cukor

Zsír és liszt a forma kikenéséhez.


  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tepsit, vagy sütőtálat kizsírozzuk és kihintjük liszttel.
  2. A túrót tálba tesszük, villával kicsit áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük. A sütemény tetejére kerülő cukrot és tejfölt kikeverjük, félre tesszük.
  3. A "tésztát" a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben ~40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét megcsorgatjuk a korábban kikevert cukros tejföllel. Akkor jó, ha a széle aranybarna és a teteje is kezd pirulni.






4 megjegyzés:

  1. Nagy puszi jár most neked ezért a receptért, mert nagyon kívánjuk az édeset, és ez gyorsan megvan. Túró is van itthon (nem is értem, hogy lehet ez), és legalább kipróbálom, hogy ez a sütő hogy boldogul a süteménnyel. Kösziiiiii! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Akkor működött a gondolatátvitel! :D ...én sem értem hogy lehet, de szerintem a "túrógyárosok" a mi nevünket már rég aranyba foglalták! ;)

      Törlés
  2. Tetszik, nagyon finomnak is látszik és egyszerűen, könnyen elkészíthető, szóval igazán háziasszonybarát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka! Igen, tényleg az. :D "Háziasszonybarát!" :) Örülök, hogy tetszik!

      Törlés