Oldalak

2014. április 1.

Medvehagymás mini piték












A minap Anyuék eljöttek hozzánk látogatóba. Sok más klassz meglepetés mellett egy nagy köteg medvehagymát is kaptunk ajándékba. Úgy megörültem neki, mert bár a kertben van egy tő, de még olyan kis fiatalka, hogy arról hiába szedegetném le a leveleket ezekhez a pitékhez bizony kevés lenne. :)









Hozzávalók 6 db pitéhez:
A tésztához:
18 dkg sima liszt
10 dkg margarin
1 tojás

szerecsendió
1 ek. hideg víz

A töltelékhez:
1 nagy csokor friss medvehagyma
3 tojás
2 ek. tejföl

bors
szerecsendió


  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a kész tésztát fóliába csomagoljuk és egy-két órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  2. A töltelékhez a medvehagymát alaposan megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk. Egy tálkában elhabarjuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, majd beleforgatjuk az apróra vágott medvehagymát is.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  4. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, majd kézzel a piteformákba egyengetjük. A pitéket megtöltjük a medvehagymás töltelékkel, majd előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt készre sütjük őket.







A formák 10 cm átmérőjűek. :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz! És most már tudom, milyen a medvehagyma, mert épp ma vettem. Igaz, nem voltak ilyen szép üdék és frissek, mint a tieid, de kóstolónak elmegy. Na de vissza a pitéidhez! :D Csoda aranyosak, kívánatosak. Bekebeleznék egyet-kettőt belőlük. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó! Örülök, hogy Te is megkóstoltad! :) Akkor bátran küldöm a pitéket, remélem ebben a formában is ízleni fog a medvehagyma!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Ebben a pillanatban küldtem fénypostával! :)

      Törlés
  3. Anno ennél kisebb piteformákkal készítettem édességet - a végére már téptem a hajam, mert persze a tészta jobban ragaszkodott a kezemhez, mint a formához. Előtte ki kellett kenni és lisztezni a formákat - és voltak vagy harmincan. Szóval azóta sem készült bennük semmi - türelmesen várják sorsukat a szekrény mélyén és titkon reménykednek, hogy egyszer ilyen finomsággal tömöm meg a pocakjukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűűűha... Hát az kemény meló lehetett. Először én is tartottam attól, hogy a tészta mindenhez ragadni fog, de a pihentetés után klassz ruganyos lett -könnyű volt vele dolgozni-, sütés után meg simán "kiugrottak" a formából. Talán ezzel a tésztával bevállalnék több formát is. ;)

      Törlés