Oldalak

2014. március 18.

Tojásos krumpli









Egy régi, gyerekkori kedvenc. Igazán gyors, egyszerű és laktató étel. Míg sül a krumpli, bőven van idő egy salátára is; és már kész is az ebéd. :D Anyuéknál eredetileg hagyma nélkül készül, "rendes" fehér paprikával, de nem is én lennék, ha nem variálnék egy picit rajta. Mivel imádjuk a hagymát ebből az ételből sem hiányozhat, paprikából pedig olyan kerül bele, ami épp van itthon. :)




 

Hozzávalók 2 személyre:
8 szem közepes burgonya
6 tojás
1 kaliforniai paprika
2 közepes fej lilahagyma
olaj

bors

Metélőhagyma a díszítéshez.


  1. A burgonyát meghámozzuk, egyforma cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Alsó részét úgy vágjuk le, hogy a négyfelé vágott hagyma leveleit összetartsa. A paprikát négybe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra szeljük.
  2. A tojásokat tálba ütjük, elhabarjuk pici sóval és borssal.
  3. A burgonyát bő olajban kisütjük. A sütés végén mellédobjuk a paprikát, a hagymacikkeket, és együtt készre sütjük őket.
  4. Egy serpenyőbe kiszedjük -az olaj nagy részét csöpögtessük le- a kisült burgonyát, paprikát, hagymát. A serpenyőt az olaj helyére tesszük a tűzhelyen -mérsékeljük a lángot/hőfokot-, majd a zöldségekre öntjük a tojást és óvatosan átforgatva készre sütjük az ételt. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával díszítjük.






8 megjegyzés:

  1. Ó igen, a megunhattalan tojásos krumpli! :D Azt hiszem, mehetünk egymáshoz megint csereberélni. Paprikával még nem ettem, úgyhogy muszáj megkóstolnom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Tényleg az... Akkor gyere gyorsan, az ajtó nyitva, az asztal megterítve, már szedem is a tányérodra! ;)

      Törlés
    2. Vacsira megyek, nem baj? ;) Ja, és megunhattalantatlantatatatlan... :D

      Törlés
    3. :D :D :D Dehogy baj! Bármikor szívesen látunk az asztalunknál. ;)

      Törlés
  2. Finooom! Szoktam én is, de a főtt krumplit sütöm meg. Így is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó, hogy ti is szeretitek! ...no én pedig a főtt krumplis verziót fogom kipróbálni! ;)

      Törlés
  3. Ági...ez tökéletes ötlet lenne böjt idejére..csak annyi segítséget kérek, hogy az olajban sütöd meg a krumpli mellett a hagymát és a paprikát? Köszönöm.kipróbáljuk mindenképpen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De örülök, hogy megtetszett! :) Igen, mielőtt készre sülne a krumpli, pár perccel azelőtt mellédobod az olajba a hagymát és paprikát is és együtt készre sütöd. Jól lecsepegteted, akár papírtörlőre is szedheted, de kell, hogy maradjon rajta egy pici olaj, hogy majd a serpenyőben a tojással együtt még sülni tudjon. :)Remélem nektek is ízleni fog!

      Törlés