2014. március 26.

Pirított tészta csirkével









Egy kis keleti beütés... ismét. :) Ez az étel is nagyon egyszerű és igazán gyorsan elkészül. A zöldségektől friss, ropogós, a szósztól édes-savanyú, a tésztától laktató. ...ja, és persze került bele egy kis hús is, mert úgy az igazi. :D










Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg durum száraztészta (spagetti, makaróni, széles metélt, ami épp van otthon)
fél csirkemellfilé
1 kis szál póréhagyma
2-3 marék zöldborsó
1 szál sárgarépa
2 ek. olívaolaj

A szószhoz:
1 ek. méz
2 ek. balzsamecet
3 ek. sötét szójaszósz
1 ek. kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 kk. chilipehely


  1. A szósz hozzávalóit kis tálkában alaposan összekeverjük. Félre tesszük.
  2. A borsót -kivéve, ha jó zsenge- enyhén sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, félre tesszük.
  3. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. Wokban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük rajta lepirítani a csíkokra vágott csirkemellet. Mikor kezd szép színt kapni, kisebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a gyufaszálra vágott sárgarépát, a zöldborsót, és a vékony karikákra vágott póréhagymát. Kevergetve 3-4 percig együtt pirítjuk őket.
  5. A szószt jól átkeverjük, majd a piruló zöldséges húsra öntjük. Kevergetve néhány percig forraljuk, majd beletesszük a kifőtt tésztát és az egészet jól átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.







2 megjegyzés:

  1. Klassz! Nekem pont megfelel ebédre. :) Csak taníts meg légyszi pálcikával enni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Rendicsek! Az ebéd tálalva, pálcikák készenlétben! Jöhetsz! ...azért tettem villát is, ha jól is akarunk lakni! ;)

      Törlés