Oldalak

2014. március 14.

Céklás kuszkusz









Kedvelem a kuszkuszt, mert nagyon sokféleképp használható alapanyag. Készülhet belőle sütemény, desszert, főétel, köret, vagy saláta. Attól függ, milyen alapanyagokkal házasítjuk. :) Persze egyik legnagyobb előnye, hogy nagyjából szempillantás alatt kész van, mert nem kell főzni sem. Vígan cseperednek a fűszerek a kertben. A zsálya, petrezselyem, oregánó... és persze a többiek. :) Az oregánó és zsálya nagyon jól illik a kissé édes-savanyú céklához. A kuszkusszal könnyű, gyors, egyszerű és laktató ebéd kerekedett belőlük. 










Hozzávalók 2 személyre:
3 dl kuszkusz
4,5 dl húsleves alaplé
kis csokor petrezselyem
kis csokor zsálya
4-5 ágacska oregánó
kis darab póréhagyma
1 kis fej lilahagyma
3 ek. citromlé
3-4 ek. olívaolaj
10 dkg savanyított cékla

  1. A kuszkuszt tálba tesszük, leöntjük a meleg húsleves alaplével, lefedjük. Hagyjuk, hogy a kuszkusz magába szívja az alaplevet.
  2. A petrezselymet, zsályát, oregánót -néhány díszítéshez használt levél kivételével- finomra vágjuk. A lilahagymát, póréhagymát felkarikázzuk, a céklát jól lecsepegtetjük és kockákra vágjuk.
  3. Ha a kuszkusz elkészült, villával kicsit átmozgatjuk, hogy pergős legyen. Ízesítjük citromlével, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd beleforgatjuk a fűszereket és a zöldségeket. Tányérokra halmozzuk, díszítjük néhány levél zsályával, petrezselyemmel, oregánóval, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal.








Tipp: Ha később tálaljuk, a céklát csak közvetlenül tálalás előtt tegyük az ételbe. 
Salátaként is fogyaszthatjuk natúr sült, vagy grillezett hús mellé. 

A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :) 





2 megjegyzés:

  1. A Kifőztükben múlt héten azonnal láttam már a pici képen is, hogy ez a te recid. Olyan szépek a színei és érdekesnek találom a céklával való párosítást is. Nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! :) Örülök, hogy tetszik! :D Mi is szeretjük a színes ételeket. Így a szemünket is legeltethetjük.

      Törlés