2014. március 22.

Almás-mákos muffin












Mákos süti bármikor jöhet. Muffin formában meg különösen, mert nagyon gyorsan elkészül. :) Az almától puha marad még másnap is a tészta, már ha valami csoda folytán marad belőle. :D









Hozzávalók 12 db muffinhoz:
15 dkg sima liszt
10 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 közepes savanykás alma
1 csomag sütőpor (12 g)
2 tojás
1,5 dl tej
2 ek. olaj
csipet só
egy narancs reszelt héja


  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, mákot, cukrot. Elkeverjük benne a csipet sót és a sütőport, majd belereszeljük a hámozott almát és a narancshéjat.
  2. A tejben elhabarjuk a tojásokat, hozzáadjuk az olajat.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy muffinsütő-forma mélyedéseit kibéleljük muffin-papírral.
  4. A folyékony hozzávalókat is a tálba öntjük és kikeverjük a tésztát.
  5. A formákat megtöltjük a tésztával és előmelegített sütőben ~25-30 perc alatt készre sütjük.








Nekem most 12 db muffin és egy kósza minitortácska lett -ami szuflé-formában sült- ebből az adagból. Erős a gyanúm, hogy az újonnan beszerzett muffin-papírok egy gondolatnyival alacsonyabbak a megszokottnál, ezért nem fért bele az összes tészta. :)

6 megjegyzés:

  1. Kérek szépen ilyen muffint, nagyon megkívántam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Már küldöm is! Az ablakod gondolom úgy is nyitva ebben a ragyogó időben... Mindjárt röpülnek is be rajta. ;)

      Törlés
  2. Nagyon finom!!!! Köszönöm a receptet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! :)

      Törlés
  3. Nagyon jó recept!! Nagyon finom lett!! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök neki! :) Köszönöm szépen, hogy megírtad! ♥

      Törlés