2014. február 7.

Zöldségágyon sült hal









Roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető halétel. :) Igaz, a sütés miatt kicsit várni kell, de megéri. :D Újévi ígéretemhez híven, próbálok több halat beszuszakolni a mindennapi étkezésbe. Nem ám hogy csak ünnepnap eszünk ilyesmit! ;) Egyszerű, gyors és a végtelenségig lehet variálni. Még nem készült kétszer ugyanúgy, de ez benne a jó!  









Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg mirelit vegyes zöldség (amilyet szeretünk)
2 fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma

szerecsendió
oregánó
bazsalikom
fél citrom leve
5 dkg vaj
50 dkg fagyasztott hal (lehet bármilyen filé, vagy egész hal; nálunk most hekktörzsből készült)
3 ek. mustár

  1. A zöldségeket sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, oregánóval, bazsalikommal, majd meglocsoljuk citromlével. Az egészet jól átkeverjük. Pici vizet önthetünk alá.
  2. A halat sózzuk, bekenjük mustárral, majd a zöldségágyra fektetjük.
  3. A lilahagymát cikkekre vágjuk, majd elrendezzük a zöldség tetején. 
  4. A tetejére vajdarabkákat teszünk. Lefedjük a tálat alufóliával és betesszük a hideg sütőbe. A hőfokot 200°C-ra állítjuk és ~1 órát sütjük a zöldséges halat. A fóliát levesszük, a halakra egy-egy darabka vajat teszünk, majd visszatesszük a sütőbe ~15-20 percre, míg szépen megpirul a teteje; de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük februári számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, és ha te készíted, örömmel meg is kóstolom. Gyönyörűek a színek ismét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó! Ennek örülök! Akkor már küldöm is a kóstolót!

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Szívesen megenném ebédre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Még épp időben... már csomagolom is és megy fénypostával! :D

      Törlés