Oldalak

2014. február 27.

Sajtos bundás zsemle









Imádjuk a bundás kenyeret/zsemlét/kalácsot minden formában. Legtöbbször kenyérből készítem, méghozzá úgy, hogy egy kis zsebet vágok a kenyér közepébe és oda egy szelet sajtot rejtek a tojásba forgatás előtt. Lehet fokozni egy kis sonkával, vagy kék sajttal... Most azonban, mivel "csak" lenmagos zsemle volt itthon, abból készült el a bundás finomság. Csakhogy a zsemleszeletekbe nem olyan egyszerű zsebet vágni... Hát jó, akkor legyen kívülről sajtos. :D Igazán jópofa lett, mert a sajt szinte ropogósra sült. Most épp spenót mellé ettük, de lehet reggelire, vagy vacsorára is sütni, egy jó bögre forró teával, vagy kakaóval igazán remek tud lenni. ;)




 

Hozzávalók 2 személyre:
2 zsemle
3 nagyobb tojás
5 dkg finomra reszelt sajt
csipet só
gondolatnyi bors (elhagyható)

Olaj a sütéshez.


  1. A zsemléket ~1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a sót, borsot, reszelt sajtot és jól elhabarjuk.
  2. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, majd nem túl nagy lángon kisütjük a sajtos tojásba forgatott zsemleszeleteket. Akkor jó, ha mindkét oldaluk szép aranybarna. Ne süssük hirtelen, mert könnyen megég a sajt, belül viszont nyers marad a tojás. A kész bundás zsemléket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Frissen tálaljuk.






6 megjegyzés:

  1. Hogy te milyen kis huncut vagy a zsebbe rejtett sajttal! :D De úgy is irtó finom lehet, hogy rásül a sajt, mint ahogy most itt ebben a receptben. Nagyon itt az ideje, hogy én is újra bundáskenyerezzek/zsemlézzek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugyehogyugye? Bizony tényleg jó találmány a sajtos bundás kenyér. ;)

      Törlés
  2. ahogy unokahúgom mondaná, bundi és penót :) telitalálat:)

    VálaszTörlés
  3. Spenot es bundas!
    Nem haragszom ha minden nap ez van a menuben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;D Ezzel én is így vagyok! Örülök, hogy tetszik!

      Törlés