Oldalak

2014. január 3.

Vaníliakrémes piskótás desszert









...akár lehetne a neve hamis tiramisu is, de ez már annyira hamis, hogy nagyon. :D Párom anyukája szokott készíteni tiramisut, amit nagyon szeretünk. Jól be is szoktunk belőle falatozni. ...többször is. Meg kell mondanom, én nem szeretem az olyan ételeket, amiben nyers tojás van. Nem mintha bármi bajom lett volna ilyesmitől, de inkább nem kísérletezek. Ez az egyetlen ilyen étel, amit jóízűen megeszek. Azt hiszem, ha a tojáson múlik nálunk nem nagyon fog igazi tiramisu készülni... épp ezért próbáltam valami hasonlót összehozni. :) Tényleg "csak" hasonló lett, de nekünk nagyon ízlik. Rettentő egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. ...csak a várakozás... na az már más kérdés. ;)




 

Hozzávalók 6-8 személyre:
25 dkg babapiskóta
1,5 dl fekete kávé
1 tk. rumaroma
kevés cukor
1 l tej
2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
6 ek. cukor
25 dkg natúr krémsajt
holland kakaópor

  1. A pudingot leírásnak megfelelően elkészítjük. Langyosra hűtjük. A tetejére fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön be. Ha langyos, hozzáadjuk a sajtkrémet és az egészet robotgéppel homogénre keverjük.
  2. A kávét tálkába öntjük, ízesítjük rumaromával és kevés cukorral. A babapiskóta felét megforgatjuk a kávéban és szépen, egymás mellé, egy tálba sorakoztatjuk őket. A kávés piskótára jön a vaníliás krém fele. Elegyengetjük, majd jöhet a következő réteg kávés piskóta, végül a krém másik fele.
  3. A desszert tetején a krémet szépen elsimítjuk, majd kakaóport szitálunk rá és betesszük a hűtőbe 6-8 órára, hogy a piskóta kellőképp megpuhuljon, a krém kicsit megszilárduljon és összeérjenek az ízek.









14 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!!!! Nagyon szeretném! Most épp megveszek érte. :D Olyan ügyi vagy. Szerintem nem is annyira hamis tiramisu ez. Minden megvan benne, ami a tiramisuhoz kell, csak te tettél bele pudingot is. Épp ettől lett még finomabb és krémesebb. :) Nem lehetne, hogy most kocsiba üljek és azonnal átguruljak egy szép nagy adagért? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D :D ...most fülig ér a szám! Örülök, hogy tetszik! Két nagy adagot már útnak is indítottam, de azért csak gyere, mert van még! Amit küldtem, meg jó lesz holnapra. ;)

      Törlés
  2. Köszi, cuki vagy! :) Sajnos most is úgy jártam, hogy ma délelőtt is megkívántam és jelenleg is úgy érzem, hogy nehezen bírom enélkül a süti nélkül. Nem szabad ám ilyen krémes finomsággal izgatni az ember fantáziáját, pláne úgy, hogy itt vagy egy köpésre és tudom, hogy csak át kéne bicajozni érte. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajjaj! Akkor ezt gyorsan orvosolni kell! Már készítem is a következő adagot! ;)

      Törlés
  3. Csodálatos! Lenyűgöző! Imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  4. Igeeeen, ez az én Barátnőm! ;)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök! :) Köszönöm szépen!

      Törlés
  6. Én puding helyett tejszínt szoktam belekeverni, a nyers tojásos nekem se játszik. Imádja mindenki. Ki fogom próbálni így is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de jó! Örülök, hogy tetszik! :D
      Tejszínnel is nagyon klassz lehet, én meg majd úgy próbálom ki. :)

      Törlés