Oldalak

2014. január 28.

Chilis csirkés egytál









Régebben sokszor készítettem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük. Ilyenkor mindig kerül pár adag a fagyasztóba is. Igen laktató és ami nagyon lényeges, gyorsan elkészül. Persze köszönhető ez a konzerv hozzávalóknak, de egyszer-egyszer belefér. :) Pont ilyen "esetekre" felkészülve csücsül mindig a kamrában néhány bab- és kukorica konzerv. Mert hát sose lehessen tudni, mikor van rá szükség. Ez az "egytál" is nagyon jól variálható. Én most tettem bele gombát és némi póréhagymát is. Ez utóbbit inkább csak a színe kedvéért, de az íznek is határozottan jót tett. :D Friss kenyérrel és egy jó kanál tejföllel nagyon finom.






Hozzávalók 6 személyre:
35 dkg csirkemell
konzerv fehérbab (nettó tömeg 400 g)
konzerv vörösbab (nettó tömeg 400 g)
konzerv kukorica (nettó tömeg 340 g)
5-6 szép nagy csiperke
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kis darab póréhagyma
2 fehér paprika
4 dl házi paradicsomlé
8 dkg sűrített paradicsom

őrölt kömény
majoránna
oregánó
chilipehely 
2 tk. cukor
4 ek. olívaolaj


  1. A gombát, zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hússal együtt a gombát, lilahagymát, paprikát, egyforma kis kockákra vágjuk. A pórét és fokhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre dinszteljük rajta a lilahagymát. Rátesszük a húst, a paprikát és addig pirítjuk őket, míg a hús szép aranybarna színt kap. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel, majoránnával és oregánóval. Átkeverjük, hozzáadjuk a gombát, fokhagymát és tovább pirítjuk addig, míg a gomba levének java része elfő.
  3. A paradicsomlében elkeverjük a sűrített paradicsomot. A konzerveket felbontjuk és levükből leöntünk egy kicsit. A gombás raguhoz adjuk a fehér- és vörös babot, kukoricát, majd az egészet felöntjük paradicsomlével. Hozzáadjuk a póréhagymát, a chilipelyhet, cukrot, átkeverjük és közepes lángon ~15 perc alatt összeforraljuk az ételt. Ezalatt a leve kissé besűrűsödik. Ha kell, még ízesítjük. Friss oregánóval megszórva, forrón tálaljuk.






10 megjegyzés:

  1. Nagyszerű! Imádom a színkavalkádjaidat! ;) Közben eszembe jutott, hogy miért van az, hogy szinte minden étel jobban mutat tejföl nélkül, viszont tejföllel sokkal finomabb. :D Oké, oké, csak elkalandoztam ezen! :D Légyszi, keverj bele nekem egy jó nagy evőkanálnyit! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! De örülök! :) ...és milyen igazad van! Tényleg nem sok ételen dob esztétikailag a tejföl, de azt úgy se nézegetni kell, hanem enni. :D Keverek is és teszek még mellé kis tálkába... hátha... ;)

      Törlés
  2. Úgy van, csak a fotózás miatt jutott eszembe, mert amíg fotózom, én is mellőzöm imádott tejfölünket, de aztán nyomatom bele ezerrel. :D Köszi a kiegészítő tejfölküldeményt is! Puszi érte! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ez nálunk is totál így van. Már ott figyel a konyhapulton a nagy vödör tejföl és alig várja, hogy végre az étel mellé kerülhessen, mi meg, hogy jól becsápolhassuk! :D

      Törlés
  3. Nagyon guszta! Légyszi nézzél be hozzám, mert szeretnélek meghívni egy játékra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik! :D Kedves vagy, már meg is lestem! :) Köszönöm a meghívást! ;)

      Törlés
    2. Szívesen! Örülök, hogy elfogadtad a meghívást és egy csomó mindent megtudhatunk rólad :)

      Törlés