2014. január 21.

Almás lencsesaláta









Valahogy a lencse kissé háttérbe szorult nálunk az utóbbi időben. Még jó, hogy szilveszterkor újra előkerülnek a lencsés receptek, így mostanában többször kerül asztalra. :) Általában főzeléket, vagy levest készítek belőle, de most inkább salátás hangulatban voltam. Jól illik sültekhez, de akár virslivel, vagy magában is nagyon finom. :)







Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg lencse
1 nagyobb savanykás alma
1 kis fej lilahagyma
2-3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
cukor
citromlé
ecet

bors

  1. A lencsét átválogatjuk, átmossuk, 2-3 órára beáztatjuk, majd ugyanabban a vízben feltesszük főni. A vizet babérlevéllel és pici sóval ízesítjük. 
  2. Ha a lencse megpuhult, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük.
  3. Az almát, lilahagymát, újhagymát megtisztítjuk. Az almát felkockázzuk, a lilahagymát négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk.
  4. Vízzel salátalevet készítünk, amit ízlés szerint ízesítünk cukorral, citromlével, ecettel, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával.
  5. A hozzávalókat egy salátástálba tesszük, felöntjük a salátalével, az egészet óvatosan átkeverjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.






A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is.

A tálkákat a Kézműves Kerámia biztosította. :)

4 megjegyzés:

  1. Én kérek szépen ebből a szemetgyönyörködtető salátából! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Már küldöm is! Remélem még nem késő!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés