Oldalak

2013. december 29.

Wok-os hús








Könnyű, gyors, zöldséges... Ezt az ételt Anyu gyakran készíti, mert nagyon szeretjük. :) A minap sikerült nagyon szép friss ananászt venni. Szépen megtisztítottam, feldaraboltam és betettem egy jól záródó dobozba a hűtőbe, hogy bármikor lehessen belőle enni. Ahogy koptattam, eszembe jutott, hogy én milyen rég csináltam wok-os húst... hogy miért épp az ananászról? Mert ebben az ételben az is van. :D Gyorsan felhívtam Anyut, hogy hogy is szoktuk csinálni, aztán előkaptam a hozzávalókat és fél óra múlva már ott volt az asztalon a vacsora. :D




 

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg hús (lehet sertés, csirke, pulyka... )
60 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék
20 dkg friss ananász (lehet konzerv is)
1 fej vöröshagyma
1,5 dl csirke alaplé

bors
borsikafű
2 ek. olívaolaj

  1. A  wokot felhevítjük, beleöntjük az olajat, majd üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd addig pirítjuk, míg elkezd egy kis színt kapni. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A piruló húshoz adjuk a zöldségeket, felöntjük az egészet az alaplével, majd fedő alatt pároljuk néhány percig.
  3. Fűszerezzük borsikafűvel, majd fedő nélkül addig pároljuk tovább, míg a levének nagy része elfő és a hús megpuhul. Jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak maradnak. Belekeverjük a kockákra vágott ananászt, kicsit átforgatjuk, hogy az is átmelegedjen, végül párolt rizzsel tálaljuk.











Ebben a zöldségkeverékben volt: cukorborsó, borsó, bébikukorica, sárgarépa, bambuszcsíkok, babcsíra, piros húsú paprika, póréhagyma, kínai gomba.
Tipp: egy marék mazsolát, vagy sótlan földimogyorót is keverhetünk az ételbe, ha szeretjük. :)

2 megjegyzés:

  1. Öröm nézni a képeket, olyan szép ez az étel! Óvatosan ugyan, de megkóstolhatom? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;) Köszönöm! Még szép, hogy megkóstolhatod! Majd csereberéljük a zöldségeket. :D

      Törlés