Oldalak

2013. december 7.

Fűszervajas csirke









Nagyon szeretem az ilyen ételeket, mert az ember csak mindent szépen bepakol a tepsibe, aztán már csak várni kell. :) Még a fagyok előtt leszüreteltem a maradék kissé viharvert bazsalikomot, így most bazsalikomos, majorannás fűszervajjal ízesítettem a csirkét. Jó kis páros lett! :)




 

Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirke (~1,5 kg-os; belsőségek nélkül)
10 dkg puha vaj + egy kevés a tepsi aljára
1 csokor friss bazsalikom
majoránna

bors
2-3 szál sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma

  1. A csirkét átmossuk, leszárítjuk, kétfelé vágjuk. A bőrét óvatosan fellazítjuk. A bazsalikomot finomra vágjuk és a majoránnával együtt a puha vajjal és egy pici sóval elkeverjük. A fűszervajat a csirke bőre alatt egyenletesen eloszlatjuk. A húst "kívülről" is fűszerezzük sóval, borssal.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk a sárgarépát hasábokra, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. 
  3. Egy nagy tepsi alját kikenjük egy kevés vajjal, belefektetjük a csirkét, köré rendezzük a zöldségeket. Alufóliával letakarva betesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe és 1-1,5 óra alatt puhára sütjük/pároljuk a húst és a zöldségeket. A fóliát levesszük, a sütőt grill fokozatra állítjuk és pirosra sütjük a csirkét.






Tálalhatjuk burgonyapürével, párolt rizzsel, de akár egy jó adag vegyes salátával is ehetjük. :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a fűszervajat, hússal párosítva pedig kimondottan jó. Szívesen odaülnék én is az asztalotokhoz, és együtt ehetnénk ezt a finomságot. :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Gyere, van még bőven! Szívesen látunk! ;)

      Törlés
  2. Mögyök.... ;) Köszönöm! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várunk! Csak el ne fújjon a szél menet közben! ;)

      Törlés