Oldalak

2013. november 18.

Sós muffin









Elég ritkán sütök muffint. Úgy értem nincs heti szinten ilyen süti az asztalon, mégis néha, ha előkerül a forma, van, hogy egymás után két-három nap is készül. :) Főleg, ha vendégek is jönnek, vagy mi megyünk vendégségbe. Így volt ez ma reggel is... Szépen ott ült a muffin-sütő a pulton, várta, hogy eltegyem a helyére. De hiába várt... :D Eszembe jutott, hogy miért is ne lehetne reggelire sós muffint sütni. Kenyér úgy sincs itthon, valamit meg enni kell. Most nem voltam zabkásás hangulatban, így a maradékok is "elpárologtak" a hűtőből, nekünk meg lett egy kiadós reggeli sok friss zöldséggel. :)






Hozzávalók 12 db muffinhoz:
25 dkg sima liszt
2 ek. búzakorpa
2 ek. lenmag
1 csomag sütőpor
2,75 dl tej
1 dl olaj

8 dkg füstölt császárszalonna
fél szem piros húsú paprika
5 dkg sajt
1 kis fej lilahagyma
oregánó
bors


  1. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  2. Egy serpenyőben lepirítjuk az apró kockákra vágott császárszalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lilahagymát, paprikát és azt is szépen lepirítjuk; ha kész, hűlni hagyjuk. A sajtot szintén apró kockákra vágjuk.
  3. A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd hozzáadjuk a pirított hagymás-paprikás szalonnát, a sajtot, fűszerezzük oregánóval, borssal és átkeverjük.
  4. A muffin-sütő mélyedéseibe papírformákat teszünk és belekanalazzuk a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.






Friss zöldségekkel és jó bögre forró teával finom reggeli. De vihetjük uzsonnára, vagy kiránduláshoz is. :)

2 megjegyzés:

  1. Klassz! Jöhet a pocakomba! :D Haj de rég sütöttem sós muffint, pedig szeretjük ám mi is. Itt az ideje beízzítanom a muffintepsit. Szépek a képek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Jó is ez! Pillanatok alatt megvan és a végtelenségig lehet variálni. :) Azt hiszem ezentúl kicsit gyakrabban lesz muffin itthon. :) Örülök, hogy tetszenek a képek!

      Törlés