Oldalak

2013. november 30.

Burgonyás egytál serpenyőben






Ez egy amolyan "lássuk, mi van a kamrában" jellegű eledel. :) Néhány éve készítettük először ezt a turbó "hagymás krumplit". Pontosabban nem is én voltam az "elkövető", mert Párom kijelentette, hogy ő főz vacsorát; valamit, abból, amit épp otthon van. És ez a valami igen csak jól sikerült. :D Olyannyira, hogy azóta rendszeresen asztalra kerül. Az eredeti recept nem sokat változott; picivel több szalonna és egy kis virsli is került még bele. Mi most joghurtos jégsalátával ettük, de csemegeuborkával is nagyon finom. :)




Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg burgonya
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
10 dkg császárszalonna
1 pár frankfurti virsli

bors

Újhagyma és petrezselyem a díszítéshez.

  1. Egy nagy tapadásmentes serpenyőben -estemben wok-ban- elkezdjük lepirítani a kockákra vágott császárszalonnát. Mikor már kicsit kisült a zsírja, rátesszük a vékonyra szelt paprikát, vörös- és lilahagymát.
  2. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, rátesszük az apró -1,5 cm-es- kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rázva-dobva átforgatjuk, majd ~3 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A fedőt levesszük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a sütés vége felé a reszelt fokhagymát, majd folyamatosan rázogatva -nem keverjük, hogy ha lehet ne törjön- aranybarnára pirítjuk a burgonyát.
  4. Vékonyra szelt újhagymával és friss petrezselyemmel díszítjük. 






7 megjegyzés:

  1. De nagyon finom is tud lenni az ilyen étel! Nagyon guszta! Sokszor előfordul az én konyhámban is az ilyen "szedjük össze amit találunk" recept alapján!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugye? Néha meg is lepődik az ember, hogy milyen kevés hozzávalóból miket ki lehet hozni. :) Pláne jó, ha úgy sikerül eltalálni, hogy a család egyik kedvence lesz! Köszi és örülök, hogy tetszik! ;)

      Törlés
  2. Ez aztán a nekem való ebéd! A frankfurti virsli amúgy is nagy kedvenc nálunk, úgyhogy krumplival, paprikával, szalonnával és hagymával bolondítva csak még finomabb lehet. A fotók nagyon étvágygerjesztőek... akarom mondani mindaz, ahogy ez a fincsi étel tálalva van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klassz! Reméltem, hogy tetszeni fog! Akkor már küldöm is azt az adagot, ami a képen van! :)

      Törlés
    2. Nagyon köszi! Épp kezdek is éhes lenni. :)

      Törlés
  3. Finom-én a virslit előtte picit átsütöm előtte,igy roppanós marad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept és hogy elkészítetted. :) Köszi a tippet, majd én is kipróbálom. ;)

      Törlés