Oldalak

2013. október 10.

Zöldséges pirított tészta






 Az egyik kedvenc távol-keleti ihletésű köretünk. :) Ha jól megpakoljuk zöldségekkel, akár főételként is megállja a helyét. Tehetünk hozzá bármit, amit csak szeretünk; káposztát, gombát, babot... Jól illik akár natúr sülthöz is, mi legutóbb szezámos csirkéhez ettük. :)




Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg durum spagetti
1 szál sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
2 marék zöldborsó
2-3 db okra*
fél szál póréhagyma
1 szem piros húsú paprika
kis darab friss gyömbér (~2 cm-es)
3 ek. szójaszósz
3 ek. méz
3 ek. olaj

Kevés pirított szezámmag a tálaláshoz.
  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük.
  2. Míg a tészta fő, előkészítjük a zöldségeket. A borsót kevés enyhén sós vízben pár perc alatt előfőzzük. A répát, lilahagymát és paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az okrát és a póréhagymát felkarikázzuk. 
  3. Egy wokban kevés olajat forrósítunk és rádobjuk a zöldségeket. Néhány perc alatt átpirítjuk őket, majd ízesítjük reszelt gyömbérrel, szójaszósszal és mézzel. Átforrósítjuk.
  4. A zöldségekhez adjuk a kifőtt, lecsepegtetett tésztát. Alaposan átforgatjuk, kicsit átpirítjuk.
  5. Forrón, pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.






*Az okráról bővebben itt olvashattok.

Forrás: Terebess konyhakert

4 megjegyzés:

  1. Tudod, hogy ne vagyok zöldségkedvelő, de ez a tészta állati guszta. Biztos nagyon finom is. Kíváncsi lennék az ízére, tényleg szívesen megkóstolnám. Már épp utána akrtam nézni, mi az az okra, de te olyan kis rendi vagy, hogy a bejegyzés végére odaírtad a linket. Érdekes növény, picit hasonlít a hegyes erős paprikára, de csak kívülről. Milye íze van magában?
    Az a 3 tálkás fotó is nagyon klassz! :)

    VálaszTörlés
  2. :) Köszönöm! Igen... az okra fura egy jószág. Megmondom őszintén, magában nemigen kóstoltam, de inkább semleges kissé tökre hasonlít az íze. :)

    VálaszTörlés