2013. október 15.

Fűszeres túrókrémmel töltött póréhagyma








Hétvégén nagyon szép póréhagymát vettünk. Túró is akadt itthon bőven, itt volt az ideje, hogy újra elkészítsem ezt az egyszerű, de nagyon jópofa töltött verziót. Reggelire, vacsorára, vendégváráshoz, vagy akár kirándulásra is klassz lehet. :)




Hozzávalók 2 nagyobb póréhagymához:
20 dkg túró
5-7 dkg natúr vajkrém
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb chilipaprika
1 kis csokor petrezselyem
fél szem zöld húsú paprika

bors


  1. A póréhagymát megtisztítjuk, külső levelét leszedjük, végeit levágjuk. Mindkét szálat 3-3 ~10 cm-es darabra vágjuk. A középső részt kivesszük úgy, hogy 3-4 külső levél maradjon egyben, amit majd megtöltünk.
  2. A chilipaprikát kimagozzuk, erejét kivágjuk. A paprikával és a petrezselyemmel együtt nagyon finomra vágjuk.
  3. Egy tálkában villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a vajkrémet, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük. Beleforgatjuk az apróra vágott paprikát, petrezselymet és a reszelt fokhagymát.
  4. Megtöltjük a "póréhengereket". Amennyire csak tudjuk, tömörítsük össze a tölteléket.
  5. Néhány órára tegyük hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk. Ha kimarad egy kevés túró, pirítósra is tehetjük. :)







Mert a zöldség finom, egészséges és szépít! Frisspiaci ékszerekért látogass el Huncutpoppyhoz :)
Katt a képre!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz ez a színkavalkád a hagymában! Biztos nagyon finom is. Nekem ez az új dizájn is bejön, hogy van 1-2 egyéb kiegészítő is az asztalon. Persze a régi stílus is pont ugyanúgy tetszik, mindegyikben van valami Ágis. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Igen, néha kell egy kis változatosság. Örülök, hogy tetszenek a képek! Szeretem ezt az étkészletet, mert annyira egyszerű. :D Kellett már valami a képekre, mert egyre gyatrábbak a fények -kivéve persze ha szépen süt a Nap-, és ezektől kicsit világosabb minden. Ja, és igen... a tea és a kávé a jutalom a "meló" végén! :D

      Törlés
  2. Szuper-szuper-szuper-szuper és megint csak szuper!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Ez milyen szuper otlet es mennyire mutatos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szofi! :) Évekkel ezelőtt akadtam rá egy receptfüzetben, ami azóta a sok költözéssel sajna elveszett... a recept is változott, de azóta is nagy kedvenc. :D

      Törlés