2013. szeptember 24.

Mediterrán fűszerpác





  
Régebben sokféle "előre gyártott" fűszerpácot használtam. Mostanában viszont inkább itthon készítem el őket; annál is inkább, mivel a kertben egyre több a friss fűszernövény. Azok íze pedig egészen más, mint szárítva. Persze szárítva is szeretjük, de míg van friss miért ne azt ennénk? :D




Hozzávalók ~0,5 kg húshoz:
1 tk. őrölt pirospaprika
3-4 ágacska rozmaring
3-4 ágacska oregánó
2-3 ágacska borsikafű
2-3 ágacska kakukkfű (citromillatú)
csipet szerecsendió (ha lehet frissen reszelve)
csipet fahéj
2-3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
0,5 dl olívaolaj


  1. A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk. A leveleket leszedjük a hajtásokról, majd felaprítjuk és kis tálkába tesszük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, szerecsendiót, fahéjat, reszelt fokhagymát. Sózzuk, belefacsarjuk a citromlevet és felöntjük olívaolajjal.
  3. Jó alaposan elkeverjük a hozzávalókat és már mehet is az előkészített húsra.






A citromlé miatt a pácolási időt lerövidíthetjük, mert az ízek könnyebben átjárják a húst. :)

4 megjegyzés:

  1. Ez kérem szépen már vizuális izgatás kategória! Gyönyörű színek

    VálaszTörlés
  2. :D Köszi! Elnézegetést kívánok... ;)

    VálaszTörlés
  3. Klassz ez a pác, ki fogom próbálni, de sajna csak szárított fűszernövényekkel, mert a mi kertünk kicsit távolabb van. Az a kis fakanál nagyon édi, már megcsoádáltam az olívaolajos fotón is. A képek pedig - mint mindig - szuper jók. :)

    VálaszTörlés
  4. De jó! :) Szárítottal is finom lesz, télen én is úgy csinálom, ha már kifújt a friss. :) Örülök, hogy tetszenek a képek és a kis fakanál. :D

    VálaszTörlés