2013. augusztus 11.

Tojássaláta






A töltött tojás mellett ez a saláta is nagy kedvencünk, ha hideg tojásételről van szó. :) Natúr sültekhez, grillezett húsokhoz nagyon jól illik. Van, hogy nem is készítek mást egy jó kis tepsis csirke mellé csak egy nagy adag almás tojássalátát. :) Na jó... van mikor megturbózom egy kis karikára vágott héjában főtt krumplival, de akkor már magában is igen laktató. :D






Hozzávalók 2 személyre:
6 tojás
1 fej lilahagyma
1 nagy savanykás alma (piros héjú)
1 nagy pohár tejföl
3 ek. majonéz
1/2 ek. mustár

bors
cukor
citromlé

Metélőhagyma a díszítéshez.
  1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
  2. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
  3. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük, majd vékonyan felszeleteljük.
  4. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral, ízesítjük sóval, borssal, cukorral citromlével.
  5. Egy tál -vagy több, kisebb tál/pohár- aljába teszünk egy keveset a mártásból, majd jöhet egy réteg hagyma, alma, majd tojás. Ezt beborítjuk mártással, majd addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét mártással borítjuk, majd megszórjuk finomra vágott metélőhagymával. Tálalás előtt hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Akár önmagában is fogyaszthatjuk, egy könnyű ebédnek. :)









A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Abszolút egyetértek! Az ilyen klassz saláták a legjobbak sültek és grillezett husik mellé. Imádom! :)

    VálaszTörlés
  2. :) Ugye? Mellé egy jó kis tepsiben sült nyakas karaj... Fuhhh... még jó, hogy most nincs olyan kánikula. ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól mutat pohárban is. Meg is éheztem egyből. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Akkor tényleg jó, hogy most egyszemélyes adagokat készítettem, mert már küldhetem is a tiéteket. Két pohárral érkezik! :)

      Törlés