Oldalak

2013. augusztus 20.

Parasztreggeli a sütőből









Nagyon szeretem a parasztreggelit. :) Apu sokszor készít ilyet reggelire, vagy akár vacsorára is, ha marad egy kis héjában sült-, vagy főtt krumpli. Én is sokszor így használom fel a megmaradt krumplit, mert nagyon klassz, laktató ételt lehet belőle "varázsolni". Igaz, Ő serpenyőben süti, de én kíváncsi voltam, milyen lesz, ha sütőben készül. :)
Ez a mostani igazi "ünnepi" reggeli, több szempontból is. :) Nekünk különösen, mert Apu és Öcsi is István. Igaz, Apu Karácsonykor tartja a névnapját, de azért mindkettőjüknek jár mindig egy-egy nagy puszi! ...és persze némi süti, csoki és hasonlók. :D Boldog névnapot Nektek! ♥








Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg héjában sült burgonya (lehet főtt is:))
5 dkg sajt
7 dkg kolbász
5 dkg füstölt húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
fél kápia paprika
4 tojás
6 szem koktélparadicsom

bors


Újhagyma vagy metélőhagyma a díszítéshez.


  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A burgonyát ~2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A kolbászt és a sajtot kockákra, a szalonnát csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben átpirítjuk a szalonnát -míg egy kicsit kiengedi a zsírját-, majd rátesszük a hagymát és együtt pirítjuk tovább őket. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a burgonyát és 1-2 perc alatt átmelegítjük. Levesszük a tűzről és félre tesszük.
  4. Két egyszemélyes sütőtálban elosztjuk a hagymás-szalonnás burgonyát és a paprikát.
  5. A tojásokat elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tálakba öntjük. Rátesszük a sajtot és a kolbászt, majd félbe vágott koktélparadicsomokat.
  6. Előmelegített sütőben ~25 perc alatt készre sütjük. Karikára vágott hagymával díszítjük és friss kenyérrel tálaljuk.






8 megjegyzés:

  1. De jól néz ki ez az étel ebben a cuki kis sütőtálban. Szívesen megkóstolnám. :) Ezek az apukák csoda ügyesek, és úgy tűnik a lányaik is örökölték a főző tudományukat. ;)

    VálaszTörlés
  2. :D Köszi! Küldök egy adagot szívesen! Igen, az apukák tényleg ügyes szakácsok. Bizony jó, hogy ilyen "tudományokat" is örököltünk tőlük. :D

    VálaszTörlés
  3. A tál és a reggeli szépen egymásra talált!

    VálaszTörlés
  4. :) Igen, tényleg. Köszönöm. Nagyon csípem ezeket a tálkákat. Olyan "pontjó" méretűek. ;)

    VálaszTörlés
  5. Ez annyira szép lett, hogy össze is futott a számban a nyál! Mindenképpen el fogom készíteni a pasiknak, imádni fogják :-)

    VálaszTörlés
  6. :D Köszi! Remélem ízleni fog a férfinépnek! ;)

    VálaszTörlés
  7. Akár már indíthatod is ezt a finomságot, délig simán ideér. :D Nagyon guszta az új képekkel is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Nem baj, hogy csak most indul? Kicsit kései ebéd lesz, de most sült ki hozzá a kenyér. :) Kárpótlásul dupla adagot küldök extra sajttal. ;)

      Törlés