Oldalak

2013. augusztus 16.

Kuszkuszsaláta






Laktató, de mégis könnyű saláta. Klassz nyári ebéd, vagy vacsora, akár magában is, de egy-egy szelet frissen sült natúr csirkemell nem rontotta el. :D


A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában. :)




Hozzávalók 2 személyre:
2,5 dl kuszkusz
2,5 dl forró víz
4 szép nagy paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
fél csokor újhagyma
1 kis kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
1 marék friss oregánó
1 marék friss bazsalikom
3 ek. citromlé
4 ek. olívaolaj



  1. A kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük a forró vízzel, ízesítjük sóval, egy kanál olívaolajjal, megkeverjük, majd lefedve addig pihentetjük, míg magába szívja a vizet és megdagad. Villával átkeverjük, hogy a "szemek" ne tapadjanak össze.
  2. A petrezselymet, oregánót, bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, majd felaprítjuk.
  3. A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  4. A paradicsomot és uborkát négybe vágjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
  5. A felaprított zöldségeket és fűszereket a kuszkuszhoz adjuk. Ízesítjük citromlével, olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.





6 megjegyzés:

  1. Ez jó kis saláta lenne a Kutyának, és nem utolós sorban nagyon guszta is ezekkel a harsogó színekkel. :) A kuszkusznak egyébként hasonlít valamihez az íze, milyen jellegű?

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! Egyszer próbáld ki, remélem ízleni fog Neki! A kuszkusznak amúgy semleges íze van. Olyasmi, mint a főtt durum-tésztának. :)

    VálaszTörlés
  3. :D Köszönöm szépen, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  4. Megenném most hús nélkül is:-) finom, egészséges saláta. Csak rá kell nézni és megjön az ember étvágya.

    VálaszTörlés
  5. :) Ennek örülök! Tényleg nagyon laktató magában is. Meg lehet még bolondítani egy kis kaliforniai, vagy paradicsompaprikával. ;)

    VálaszTörlés