Oldalak

2013. augusztus 6.

Kakukkfüves padlizsánragu






"Hétköznapi" vacsorának sokszor készítek ilyen, vagy ehhez hasonló zöldségragut. Szeretem, mert nem kell vele sokat szöszmötölni. Pár pillanat alatt kész és már mehet is a tányérra. Kifejezetten jól jön, ha az ember munkából hazaérve kissé punnyadtabb az átlagosnál. :) Frissen sültek, grillezett húsok mellé jól illik, de ettük már csak "simán" párolt rizzsel is, most legutóbb pedig sárgaborsó főzelékhez és úgy is nagyon finom volt. :) Rakhatunk bele mindenfélét; cukkinit, gombát, zsenge zöldbabot, ami épp van otthon.




Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg padlizsán
2 nagy paradicsom
1 paprika
2 szál újhagyma
1 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kakukkfű (citromillatú, ha van)
oregánó

bors
4 ek. olívaolaj


  1. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd ~2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomot, paprikát, lilahagymát szintén felkockázzuk, nagyjából akkorára, mint a padlizsánt. Az újhagymát felkarikázzuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a lilahagymát, paprikát és elkezdjük pirítani. Mikor kezdenek egy kis színt kapni, hozzáadjuk a paradicsomot, padlizsánt, újhagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott oregánó és kakukkfű felével, majd jól átkeverjük. ~2 percig pirítjuk, majd lefedjük és hagyjuk, hogy néhány perc alatt átpárolódjanak a zöldségek.
  5. Levesszük a fedőt, kicsit még pirítjuk, majd rátesszük a megmaradt zöldfűszereket, átkeverjük és forrón tálaljuk.





4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek! Még sosem ettem padlizsánt. Az okát sejtheted. :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) A padlizsánok nagyon türelmes "jószágok". Talán a kóstolásnak is eljön egyszer az ideje. ;)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki! :)
    Macskanyelv, az én párom most, 35 évesen kóstolta meg a padlizsánt - eddig nem tudtam rávenni - és kiderült, hogy ízlik neki :) Úgyhogy hajrá!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Eszter! És igen, igen, hajrá! :D

    VálaszTörlés