Oldalak

2013. július 14.

Tandoori csirke lepénykenyérben






Mostanában elég sokszor készítek lepénykenyeret. :) Legtöbbször ilyen, vagy ehhez hasonló formában esszük. Persze a húst mindenki kedve szerint fűszerezheti. Mi nagyon szeretjük a Tandoori masalát. Kellemesen édeskés, picit csípős és hihetetlenül sok íz van benne. :) Remekül illik a friss zöldségekhez, fokhagymás joghurthoz és lepénykenyérhez.



 
Hozzávalók 6 töltött lepényhez:
6 db lepénykenyér frissen sütve
1 egész csirkemell
2,5 dl sűrű joghurt
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 nagy paradicsom
fél kígyóuborka
fél fej saláta
2 gerezd fokhagyma
1 ek. Tandoori masala
3 ek. olívaolaj


  1. A csirkemellet megtisztítjuk, kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük és a húshoz adjuk.  Fűszerezzük kevés sóval.
  2. Három evőkanálnyi joghurtban elkeverjük a Tandoori masalát, majd ráöntjük a hagymás húsra és alaposan összekeverjük, hogy a fűszeres joghurtból mindenhová jusson. 1-2 órát hűtőben állni hagyjuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rátesszük a húst és közepes lángon, kevergetve addig sütjük, míg a mártás egészen besűrűsödik.
  4. A lilahagymát, paradicsomot, uborkát vékony karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk.
  5. A maradék joghurtban elkeverjük a reszelt fokhagymát.
  6. A lepénykenyereket megtöltjük. Először egy kanál fokhagymás joghurtot teszünk a tészta közepére. Kicsit elkenjük. Erre jön a saláta, paradicsom, uborka, hagyma, majd végül a fűszeres hús és még egy kevés joghurt.
  7. A lepény alsó részét felhajtjuk -így az alja zárt lesz-, majd az "oldalsó" részeket ráhajtjuk a töltelékre. Sütőpapírba csomagoljuk az alját és már tálalhatjuk is.







2 megjegyzés:

  1. Naggggyon gusztusos! Vacsira rendelnék 2 darabot, ha lehet. :) Mi az a Tandoori masala? Készen veszed, vagy te csinálod?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Küldöm! :) Vacsira még pont odaér. A Tandoori masala egy fűszerkeverék. Olyasmi, mint amiről a sertés masalánál írtam, csak más összetevőkkel. Sajna ezt most nem én csináltam, ez bolti keverék. :) Úgy kaptuk ajándékba.

    VálaszTörlés