Oldalak

2013. július 20.

Hamburger mézes-mustáros csirkével








Hogy miért csirkével? Roppant egyszerű. Mert így is nagyon szeretjük. :) Bár volt itthon darált hús és szoktam is húspogácsát gyártani, mindenféle ízesítéssel, de most a csirkére esett a választás. Igazából mindegy is, hogy milyen húsféle kerül a hamburgerbe, lényeg a házi zsemle és a házi barbecue szósz. :D A csirkemellet most mézzel és mustárral ízesítettem, ami jól illett a szószhoz és a rengeteg friss zöldséghez. Mi sült burgonyával ettük. :)






Hozzávalók 6 házi hamburgerhez: 
6 db frissen sült hamburgerzsemle
1 adag barbecue szósz
1 egész csirkemell
3 ek. méz
2 ek. mustár

bors
paradicsom
uborka
lilahagyma
jégsaláta

3 ek. olívaolaj a hús sütéséhez. 


  1. A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, majd ~tenyérnyi, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük.
  2. A mézet elkeverjük a mustárral, majd a húshoz adjuk. Jó alaposan átforgatjuk a mustáros pácban a hússzeleteket, majd 1-2 órára betesszük a hűtőbe. (Ezalatt elkészülhet a zsemle és a szósz is. :))
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd -két részletben- kisütjük rajta a hússzeleteket. Először fedő alatt átpároljuk egy kicsit, majd fedő nélkül pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert a méz miatt gyorsan odakaphat.
  4. A paradicsomot, uborkát, lilahagymát vékonyan felkarikázzuk.
  5. Ha minden elkészült, összeállítjuk a hamburgereket. A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük kevés szósszal, majd erre jön a 1-2 salátalevél, jó pár karika uborka, paradicsomkarikák, 1-2 hússzelet -attól függ, hogy sikerült felszeletelni-, lilahagyma-karikák egy jó kanál szósz és a zsemle teteje. 
Egy kevés szósz kimaradhat a végén, de ne essünk kétségbe, mert a hamburger mellé "jár" sült burgonya, amit pont ebbe szószba fogunk mártogatni. :)












4 megjegyzés:

  1. Hú de gusztaaa... azonnal meg tudnék enni egy adagot, pedig 2 zsömit is bepusziltam ma. Nagyon kínáltatja magát a hambid. És a sült krumpli mellé pedig már csak hab a tortán.

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! ...hát igen. Sült krumplival már igazi habzsi-dőzsi! :D
    Küldök fénypostával!

    VálaszTörlés
  3. Ez már über húha! Ínycsiklandó fotók szuper hambuciról

    VálaszTörlés
  4. :D Köszönöm! Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés