2013. június 5.

Zsályás - aszalt szilvás csirkemellA minap kibontottam egy csomag aszalt szilvát, ami végül mégsem került bele a hétvégi sütibe. Napok óta itt árválkodott a konyhapulton, de tegnap úgy döntöttem, nem szemezek vele tovább, felhasználom, méghozzá a vacsorához. :) Szeretjük a gyümölcsös húsokat így nem is volt nehéz dolgom. Még kiszaladtam a kertbe egy kis zsályát szedni, és már készültek is a mini hústekercsek. :DHozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemell
1 csomag aszalt szilva
18-20 szép zsályalevél

bors
olívaolaj


 1. A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, majd mindkét felét vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Nekem összesen 18 szelet lett. Nem baj, ha nem lesznek tökéletesen egyformák. :)
 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
 3. A zsályaleveleket megmossuk, a levélnyeleket lecsípjük.
 4. Minden szelet húsra fektetünk egy zsályalevelet, ráteszünk egy szem aszalt szilvát, felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük a tekercseket.
 5. Serpenyőben olívaolajat hevítünk. Két percig fedő alatt pároljuk a tekercseket, majd a fedőt levéve hozzáadjuk a maradék szilvát, a húsokat megfordítjuk és további három perc alatt készre sütjük őket.
4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ötlet és szép kivitelezés. Gratula :-)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Húsimádó, köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik!

  VálaszTörlés
 3. Tudod, nem kedvelem a gyümis húsokat, de az aszalt szilvásat mégis nagyon szeretem... és most már a barackosat is. ;) Guszta képek, mint mindig!

  VálaszTörlés
 4. :) Igen tényleg... De ki tudja, lehet legközelebb még az almásat is megkóstolod. Amúgy a barackoson nem is csodálkozom. Gold valami fantasztikus ételt kerekített. :)

  VálaszTörlés