2013. június 25.

Töltött csirkecomb






Fura, de ez volt az első alkalom, hogy töltött csirkecombot készítettem. :D Annál is inkább fura, mert nagyon szeretjük. Ahogy nekikezdtem, azon gondolkodtam, hogy hogy is szoktam én ezt csinálni... ? Hoppá! Várjunk csak!  De hát még nem is csináltam! :D Anyu viszont sokszor szokott készíteni, mert a családban mindenki szereti. Gyorsan kértem is tőle egy kis telefonos segítséget. Szépen lediktálta, mi kell hozzá. Ahogy előkészítettem a hozzávalókat, rájöttem, hogy nincs itthon csirkemáj. Már majdnem "feladtam" a tervem, amikor megláttam a gombát a hűtő alsó fiókjában. És hát miért is ne lehetne gombás a töltelék? Elvégre a gombát is szeretjük. Így átalakítottam a tölteléket; az eredmény: "Ilyet csinálhatsz máskor is!" :D




Hozzávalók 3 személyre:
3 szép nagy egész csirkecomb
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 ek. kacsazsír

bors
kakukkfű

A töltelékhez:
6 szép nagy csiperke
kis fej vöröshagyma
1 kisebb piros húsú paprika
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
1 tk. kacsazsír

bors
kakukkfű
petrezselyem


  1. A combokat megtisztítjuk -a bőrére nagyon vigyázva-, hideg vízben átmossuk, majd leszárítjuk.
  2. A gombát megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát finomra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd rátesszük a hagymát és paprikát dinsztelődni. Mikor a hagyma szép aranybarna, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés kakukkfűvel és kevergetve zsírjára pirítjuk. Rátesszük a zsemlemorzsát, kicsit átpirítjuk, majd az egészet félre tesszük hűlni.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  5. A combok bőrét óvatosan fellazítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  6. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát gerezdjeire szedjük.
  7. A kihűlt töltelékhez keverjük a tojást és a finomra vágott petrezselymet, majd megtöltjük a csirkecombokat.
  8. Egy tepsit kikenünk kevés zsírral, belefektetjük a combokat, köré tesszük a hagymát, fokhagymát, meghintjük az egészet kevés kakukkfűvel, majd alufóliával letakarva betesszük a sütőbe ~2 órára. Gondolatnyi vizet önthetünk alá.
  9. A sütés végén levesszük a fóliát és grill fokozaton addig pirítjuk, míg a bőre szép aranybarna lesz.






4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, de én olyat kérek szépen, ami májjal készült. Nem baj? :D
    Milyen jó, hogy az anyukáink kéznél vannak, ha segítség kell, illetve az is, hogy a párjaink örömmel tesztelik le az újonnan készített kajáinkat. Az meg pláne örvendetes, ha még ízlik is nekik, és repetázni akarnak. :) Nem is csodálom, hogy a te férjed is boldogan eszi a főztödet.

    VálaszTörlés
  2. :D Aranyos vagy! Igen, tényleg jó, hogy az anyukák tudnak segíteni és hogy az emberkék mindent hősiesen végigkóstolnak. :D A következő sütés tuti májas lesz; abból küldök majd jó? :)

    VálaszTörlés