2013. június 13.

Almás padlizsános bruschetta kéksajttal







Zsuzskánál olvastam egy klassz játékról, melynek témája: 

"Minden étel lehet tapas!"
  
Nagyon megörültem neki, mert imádjuk az ilyen típusú ételeket. Az a jó benne, hogy szinte bármiből varázsolhatunk apró falatkákat, miniszendvicseket. Lehet hideg, vagy meleg, sós, édes, húsos, sajtos, zöldséges... ezerféle variáció létezik. :) Én most az egyik kedvencünket készítettem el a játékra. Ha van kedvetek játszani, készítsetek Ti is tapas-t. :) A játék részleteiért látogassatok el Zsuzskához.




Hozzávalók 2 személyre:
8 szelet gyökérkenyér
1 kisebb padlizsán
1 savanykás alma
10 dkg kéksajt
20 dkg sajt (edami)
olívaolaj
fokhagyma

Kevés olívaolaj, só, bors a padlizsán sütéséhez.

  1. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük. Lesózzuk, majd ~10 percet állni hagyjuk.
  2. Az almát megmossuk, félbe vágjuk, kivesszük a magházát, majd vékonyan felszeleteljük.
  3. A padlizsánkarikákról leitatjuk a felesleges nedvességet, meghintjük kevés borssal, majd megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal és forró serpenyőben megpirítjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a kenyérszeleteket és ~3 perc alatt előpirítjuk őket a sütőben.
  6. Ezután a kenyérszeleteket bedörzsölünk fokhagymával, megcsepegtetjük olívaolajjal,  rámorzsoljuk a kéksajtot, majd elrendezzük rajtuk a padlizsán- és almaszeleteket. A tetejükre halmozzuk a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben grill fokozaton készre sütjük őket.







2 megjegyzés:

  1. Húúú, gyönyörű fotók!!! Örülök, hogy tetszik a játékötlet! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Zsuzska! Még szép, hogy tetszik a játék! :D Nagyon jó témát találtál! ;)

    VálaszTörlés