Oldalak

2013. május 29.

Zsenge zöldborsófőzelék







Igaz, hogy nálunk még csak virágzik a borsó, így a "szüretre" és a saját borsóból készült ételekre még várni kell picit, de párom szüleitől kaptunk egy szedésnyit az első termésből, így idén először zsenge borsóból készült a főzelék. :) Úgy örültem neki! Egész más íze van a friss borsóból készült ételeknek. Olyan igazi, tavasz íze... :D









Hozzávalók 2 személyre:
40-45 dkg zsenge zöldborsó
3 ek. olívaolaj
2-3 ek. liszt
1 csokor petrezselyem

pici cukor (elhagyható, ha jó édes a borsó :))
víz


  1. A borsót átöblítjük, konyharuhán leszárítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a borsót és kevergetve 2-3 percig dinszteljük. Sózzuk, ráöntünk ~0,5 dl vizet és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk.
  3. Mikor a borsó megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, pici cukrot -ha kell-, átkeverjük, majd ráhintjük a lisztet és kicsit átpirítjuk.
  4. Felöntjük egy kevés vízzel -inkább fokozatosan adagoljuk addig, míg elérjük a kívánt sűrűséget-, csomómentesre keverjük és ~5 perc alatt készre főzzük.








Persze házi, vagy bolti fagyasztott borsóból is készülhet, mert abból is finom! :D





6 megjegyzés:

  1. A világért se tegyél bele tejfölt! :D ;)
    Gyönyörű fotók!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! ;D Jó volt a modell. :)

    VálaszTörlés
  3. tejföl nélkül? így még sose kóstoltam :)
    a fotók nagyon szuperek lettek - megint ;)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Eszter! :) Annyira csípem, hogy a teljesen egyszerű ételeket -mint a borsófőzelék is- olyan sokféleképpen lehet készíteni. Ahány ház, annyi borsófőzelék. :D

    VálaszTörlés
  5. Ahogy itt olvasom a kommenteket, a régi fotók is klasszak lehettek, de ha szétütik a fejem sem emlékszem már rájuk. :D Ezek az újak is csodásak, ami nem meglepő. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! De aranyos vagy! ...hát a főzelék, az a megszólalásig hasonlít a korábbira, csak az üvegtálban csücsült egy deszkán. :)

      Törlés