2013. május 1.

Vegyes saláta fetával



Lassan itt a nyár -salátát eszünk salátával-, mert ilyenkor az ember egyre több friss zöldségre vágyik. :D
A vegyes salátában az a jó, hogy a hozzávalókat úgy variálhatjuk, ahogy csak akarjuk. :) Ez a saláta mégis valahogy kivétel -legalábbis nálunk-, mert ezt mindig így készítem. Persze ez ne állítson meg senkit a kísérletezésben. Tegyünk bele bátran mindenfélét, amit csak szeretünk. Leginkább talán a görög salátára hasonlít, bár ebben nincs olívabogyó, mert szegénnyel nemigen barátkoztunk össze. Eddig... de ami késik, nem múlik. Persze ha egy ételben van olívabogyó szívesen megesszük, de így salátába nem teszek, mert eléggé intenzív az íze. Gondolom ez attól is függ, hogy milyen fajta a bogyó, hogy tartósítják és még ezer más dologtól... de ezt még alaposan ki kell tanulmányozni. Aztán ha szorosabbra fűztük a barátságot, talán a salátába is kerül. :D

Hozzávalók 4 személyre:
1 kígyóuborka
30 dkg koktélparadicsom
1 közepes fej lilahagyma
1-2 szem paprika
15 dkg feta sajt
4 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
oregánó
frissen őrölt bors
csipet só


  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, majd egyforma kockákra vágjuk és egy nagy tálba tesszük.
  2. A feta sajtot szintén felkockázzuk, felét a zöldségekhez adjuk.
  3. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük a salátát, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük fél órára.
  4. Tálaláskor a megmaradt sajtkockákkal "díszítjük".








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése