Oldalak

2013. május 11.

Mézes-szójás csirkecombok



Tegnap délután átmentünk anyuékhoz, hogy sütögessünk egyet estebédre. Pár napja megbeszéltünk, hogy ki mit készít, így nem kellett mindent anyuéknak csinálni. Mi vállaltuk a lilahagymás krumplisalátát, a mézes csirkét és persze készítettem egy nagy adag barbecue szószt is. Anyuék majonézes salátát, mustáros húst és húspogácsát csináltak, szóval nem maradtunk éhen. :D A sütögetésben az a jó, hogy az étel folyamatosan készül, így szépen komótosan lehet falatozni s közben jókat beszélgetni. :) Persze azért mindenki mozgolódott is, mert felváltva ügyeltünk a parázs fölött sülő finomságokra, így menet közben le is sétáltuk a vacsora egy részét. ;)




Hozzávalók 5 személyre:
5 szép nagy egész csirkecomb
4-5 ek. méz
4-5 ek. ketchup
2 ek. sötét szójaszósz
2-3 gerezd fokhagyma
1 fokhagymagerezdnyi friss gyömbér

bors


  1. A combokat megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd szétvágjuk és kicsontozzuk.
  2. A kicsontozott combhúst -ha kell- néhány helyen bevágjuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastagságú legyen, majd kissé sózzuk, borsozzuk.
  3. A pác hozzávalóit egy kis tálkában összekeverjük. A fokhagymát és gyömbért megpucoljuk, lereszeljük és a páchoz keverjük.
  4. Egy jól záródó műanyag edény aljába teszünk 1-2 kanál pácot, majd ráfektetünk néhány combot -amennyi elfér kényelmesen egymás mellett-, amit jó alaposan meglocsoljuk páccal. Újabb réteg hús következik, majd ismét pác. Fontos, hogy a pác mindenhol alaposan befedje/ellepje a húst. Lezárjuk az edényt és két napra betesszük a hűtőbe.
  5. A combokat parázs felett készre sütjük, közben a megmaradt páccal kenegetjük.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a husi! Még soem csináltam mézes pácot, de érdekel. Klassz lehetett ez a családi nap nálatok. :)

    VálaszTörlés
  2. :) Jó volt nagyon családozni. Evés után szieszta, aztán még belefért egy kis kertészkedés is. :D
    Ezt a fajta pácot mi nagyon szeretjük; ha lesz kedved, próbáld ki, szerintem nektek is ízlene. ;)

    VálaszTörlés