Oldalak

2013. május 8.

Lilahagymás burgonyasaláta



Hamarosan itt a grillszezon... azaz várjunk csak! Már itt is van! :D Nincs is jobb annál, mint összeülni a kertben, és faszén parázs felett sütögetni a finomabbnál finomabb falatokat. Macskanyelv barátnőm fején találta a szöget, mikor kijelentette: "Szerintem te is olyan grillezős csaj vagy!" Bizony az. :D Jópofa, hogy ott sürgölődik mindenki és nem csak a fiúk "szakérthetnek". Nálunk kérem sütögetési egyenjogúság van. :D A fiúk is csinálnak salátát és a lányok is odaállhatnak a parázs mellé. :) Klassz dolog, hogy egy-két nappal a sütögetés előtt már lehet készülődni. Bepácolni a húsokat, kitalálni milyen saláta legyen, szószokat és chutney-kat készíteni... Ezt a burgonyasalátát nálunk mindenki szereti. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és jól illik a fűszeres sültektől az "egyszerű" virslin át a grillezett zöldésgekig mindenhez.



Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg főzni való burgonya (közel egyforma nagyságú szemek legyenek)
2 fej lilahagyma
2-3 ek. cukor
2-3 ek. almaecet

frissen őrölt színes bors
egy csokor metélőhagyma
víz


  1. A burgonyát megsikáljuk és sós vízben héjában megfőzzük. Ha kész, hideg vizet engedünk rá és langyosra hűtjük.
  2. Elkészítjük a saláta levét. A cukrot ~3,5 dl -nekem ennyi kellett összesen, ez persze lehet több, vagy kevesebb- vízben feloldjuk, hozzáadjuk az ecetet és egy kevés sót (a cukor és ecet mennyiségét mindenki igazítsa a saját ízléséhez :)).
  3. A lilahagymát megtisztítjuk, majd uborkagyalun karikákra szeljük.
  4. A langyos burgonyát meghámozzuk és ~0,5 cm-es karikákra vágjuk.
  5. Egy tálba lerétegezzük a hagymát és burgonyát. Minden rétegre szórunk egy pici frissen őrölt borsot. Ha elfogytak a zöldségek, felöntjük az egészet a cukros-ecetes lével. Annyi kell, hogy épp ellepje a salátánkat.
  6. Lefedve hűtőbe téve ~3-4 órát, vagy egy egész éjszakát pihentetjük.
  7. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával díszítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése