2013. május 31.

Epres-kakaós piskóta





Szeretjük az olyan egyszerű süteményeket, mint amilyen ez a kakaós piskóta. 
Egy régi, jól bevált receptet alakítottam picit át és lehet, hogy maradok is ennél a variációnál, mert a végeredmény egy hihetetlenül puha és nagyon-nagyon kakaós piskóta lett. :D Most épp eper került a tetejére, de készíthetjük másféle gyümölccsel, vagy akár "üresen" is. 



Hozzávalók egy ~32x10 cm-es kenyérsütő formához:
25 dkg sima liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor + egy kevés a szóráshoz
2,5 dl házi tej
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg holland kakaópor
2 tojás
csipet só
2 nagy marék friss eper

  1. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
  2. A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral.
  3. Az epret megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk.
  4. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. 
  5. Hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük.
  6. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet.
  7. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk. A tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd az egészet meghintjük egy pici cukorral. Ez karamellizálódik majd az eper levével. :)
  8. Előmelegített sütőben ~25-30 perc alatt -tűpróbával ellenőrizzük- készre sütjük.



2 megjegyzés:

  1. De széép, nyamm-nyamm, kérek! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :D Így estefelé talán már kisebb a légi forgalom, úgyhogy útnak indítom! ;)

    VálaszTörlés