2013. május 18.

Bodzás eperfagylalt



Eper és bodza... :) klassz párosítás. A napokban eszembe jutott, hogy idén még nem is csináltam eperfagyit, pedig milyen jó is az! Ahogy kinyitottam a hűtőt, hogy kivegyem az epret, megéreztem a frissen készült bodzaszirup illatát és már tudtam, ez az eperfagyi most más lesz! Az eper és a bodza nagyon jól kiemelik egymás ízét, érdemes megkóstolni őket együtt. :D



Hozzávalók 6 személyre:
2 dl főzőtejszín
2 dl házi tej
2 dl habtejszín
2 dl bodzaszirup
5 tojássárgája
30 dkg eper
2 ek. bodzavirág


  1.  A tejet és a főzőtejszínt egy kis fazékba öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon felfőzzük. (Akkor jó, ha besűrűsödik és olyan lesz, mint a főzős puding.) Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  2. Az epret megmossuk, apró kockákra vágjuk. A kétharmadát leturmixoljuk, a többit félre tesszük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt főzött alaphoz keverjük a leturmixolt epret, bodzaszirupot és bodzavirágot. Beleforgatjuk a tejszínhabot és az eperkockákat.
  5. Lapos tálba, vagy műanyag dobozba öntjük és betesszük a mélyhűtőbe.
  6. ~30 percenként összesen 4-5 alkalommal villával átkeverjük, hogy elérjük a megfelelő állagot.
  7. Fogyasztás előtt ~10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyebben tudjunk gombócokat formálni.
  8. Tálaláskor friss eperszeletekkel és citromfűvel díszítjük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon egy rugóra járt az agyunk. :)
    Ezt a párost készítettem én is tegnap. Igaz másképp, de a tiéd is biztos isteni.

    VálaszTörlés
  2. Szia Kriszta! :D Igen, tényleg nagyon egyre gondoltunk! De hát nincs is ebben semmi különös, mert az eper és a bodza is csodás "találmány", a kettő együtt pedig oltári finom. :) Muti majd a te fagyidat is!

    VálaszTörlés
  3. De jó ötlet, eszembe nem jutott volna párosítani, de most hogy nálad látom, tényleg abszolút el tudom képzelni. Nagyon finom lehet. Mindkettőt imádom külön-külön, együtt is csuda finomak lehetnek. :)

    VálaszTörlés
  4. :D Feltétlenül próbáld ki a két ízt együtt egy szuper Macskanyelv-féle fagyiban, mert tutira nektek is ízlene. Nekünk nagyon kopik. :D Bodzát kell még szereznem...

    VálaszTörlés