2013. április 18.

Zöldfűszeres brassói



Ismét egy régi kedvenc... Szeretem, mert roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető étel. Mióta az eszemet tudom nálunk zöldborsóval készül. ...és jó sok fokhagymával. :) Ha sikerül igazán zsenge borsót szerezni -szerencsés esetben saját kertből frissen szedni-, akkor nem is kell előfőzni, mert az alatt az 5-7 perces párolás alatt szépen megpuhul. A zöldfűszerek nem dominálnak túlzottan, de kellemes, pikáns ízt adnak az ételnek.


Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg sertéscomb (vagy amit szeretünk:))
20 dkg zsenge zöldborsó
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj

bors
fél kk. borsikafű
jó nagy csipet kakukkfű
jó nagy csipet oregánó

  1. A borsót kevés vízben egy kis sóval kb. 5 perc alatt félpuhára főzzük.
  2. Míg a borsó elkészül, a húst megtisztítjuk, kockákra vagy csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd rátesszük a húst. Addig pirítjuk, míg elveszti a színét és levet ereszt. Ekkor sózzuk, borsozzuk, rátesszük a reszelt fokhagymát, jól átkeverjük és fedő alatt ~10 perc alatt puhára pároljuk. Ha a leve elpárologna, pótoljuk egy kevés vízzel, hogy jó szaftos maradjon.
  4. Mikor a hús puha, hozzáadjuk a leszűrt borsót, a zöldfűszereket, óvatosan átkeverjük (ne nyomkodjuk szét a borsót) és ~5 perc alatt összepároljuk az ételt.
Bár kicsit tovább tartott az előkészület, én most oldalasból készítettem el és nagyon jó ízű lett. :) 
Sült burgonyával tálaljuk.


 

2 megjegyzés:

  1. Ez remekül hangzik borsóval!

    VálaszTörlés
  2. ;) Köszi! Érdemes megkóstolni; remélem Neked is ízleni fog!

    VálaszTörlés