2013. április 3.

Mazsolás-kurkumás rizs



Egyszerű, mégis kicsit különleges rizsköret. Jól illik indiai vagy keleti fűszerezésű ételekhez. Én most sertés masalához készítettem.


Hozzávalók 2 személyre:
1 bögre rizs
2 bögre meleg víz 
2 ek. olaj
1 tk. kurkuma
1/3 bögre mazsola
3 ek. kókuszreszelék



  1. A mazsolát és a rizst folyó víz alatt megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a rizst, a mazsolát és 2-3 perc alatt kevergetve átpirítjuk.
  3. Rászórjuk a kurkumát, a sót, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, átkeverjük és felöntjük a meleg vízzel.
  4. Lefedve közepes lángon puhára pároljuk, miközben néha villával átkeverjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése