2013. április 3.

Masala



A masala tulajdonképpen fűszerkeveréket jelent, de így nevezik a vele ízesített mártásos ételt is. Általában húsokhoz adott hagymaalapú mártásokhoz használják. Nincs pontos recept, mert a masalához használt fűszerek összetétele és aránya is változó. Ahány ház, annyi keverék. A masala alap összetevői általában: fahéj, kardamom, római kömény, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió, koriander. Persze saját ízlésünknek megfelelően elkészíthetjük a magunk fűszerkeverékét.

Hozzávalók:

1/2 kk. chilipehely
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. kardamom
1 tk. koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt szerecsendió
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. szegfűszeg
1 tk. szegfűbors

Az őrölt fűszerek kivételével a többit mozsárba tesszük és a lehető legfinomabbra zúzzuk. Az őrölt fűszereket is hozzáadjuk és már kész is a saját fűszerkeverékünk. :)



A megmaradt masalát jól záródó dobozba tesszük, a következő alkalomig. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése