2013. április 7.

Kacsasült



Ropogósra sült kacsa... De finom is párolt káposztával! Igazi "ünnepi" ebéd. :) Szeretem, mert semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a sült csirkét, mégis kicsit különleges. A majoránnától nagyon kellemes ízű lesz a hús.

Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
2 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

egy csipet majoránna
1 ek. kacsazsír
kevés víz (~0,25 dl)


  1. A megtisztított combokat sütés előtt legalább egy órával besózzuk és megszórjuk majorannával.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felnegyedeljük. A fokhagymagerezdeket nem pucoljuk meg teljesen, hogy ne essenek szét. Sütés után könnyedén kiszedhetjük a gerezdeket a héjukból.
  3. Egy tepsi alját kikenjük kacsazsírral, majd belefektetjük a combokat, mellé tesszük a hagymát, fokhagymát, aláöntünk egy löttyintésnyi vizet, majd alufóliával letakarjuk a tepsit.
  4. 180°C-on 2-2,5 órán át pároljuk a húst, majd a fóliát levéve, a hőfokot 200°C-ra emelve 10-15 perc alatt pirosra sütjük, miközben sűrűn locsolgatjuk a fűszeres zsírral. Meglehet, hogy jó sok zsír fog kisülni a combokból, ezért ebből valamennyit leönthetünk -miután levettük a fóliát-, de azért maradjon a hús alatt, hogy legyen mivel locsolgatni. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése