2013. április 17.

Cukkinis-paradicsomos kosárkák



Egy újabb variáció tapas-ra. A hagymás-szalonnás kosárkák mellett szintén nagy kedvenc. Igazán mutatós "falatkákat" tudunk készíteni -főleg nyáron-, ha van a kerteben többféle színű és formájú "miniparadicsom", vagy esetleg sárga cukkini.



Hozzávalók 12 db kosárkához:  
30 dkg leveles tészta  
10 dkg friss házi sajt (natúr)
12 szem koktélparadicsom  
1 kis cukkini  
1 dl főzőtejszín  
1 nagy tojás
bazsalikom  
 
bors 

  1. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
  2. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük.
  3. A tojást egy tálkában elhabarjuk, hozzákeverjük a főzőtejszínt, majd ízesítjük sóval és borssal.
  4. A tésztát lisztezett deszkán ~2mm vékonyra nyújtjuk, majd egy 10 cm átmérőjű kerek formával 12 lapot szaggatunk belőle.
  5. Egy 12 részes muffin sütőformát kissé kivajazunk, majd a tésztalapokat a forma mélyedéseibe igazítjuk, az aljukat megszurkáljuk. Minden tésztakosárkába teszünk egy kis darab alufóliát, amibe nehezéknek egy marék szárazbabot szórunk.
  6. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük a kosarakat.
  7. Az alufóliát a "nehezékkel" együtt kivesszük a formákból.
  8. A sütő hőmérsékletét 190°C-ra emeljük.
  9. A tésztakosarak aljára házi sajtot morzsolunk, amit meghintünk egy pici bazsalikommal, majd a tetejére tesszük a cukkiniszeleteket és a koktélparadicsomot.
  10. 5 percig sütjük 190°C-on; ezalatt a zöldségek kissé megpirulnak.
  11. Ezután a tejszínes-tojásos keveréket egy kanál segítségével elosztjuk úgy, hogy minden kosárba egyformán jusson. Ha kész, visszatesszük a sütőbe és további 10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése