2013. március 19.

Lilahagymás tojáskrém









Egy kedves pécsi volt kolléganőmtől kaptam pár évvel ezelőtt a receptet. Nagyon sokszor elkészítettem már és ezalatt változott is egy picit. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is nagyon finom. Sós kekszre halmozva előételként is megállja a helyét. :) Mi most frissen sült bazsalikomos zsemlével ettük.









Hozzávalók 4 személyre:
8 db tojás (keményre főzve)
1-2 ek. tejföl
3 ek. majonéz
1 ek. mustár
1 ek. lágy vaj
1 kis fej lilahagyma

bors
metélőhagyma vagy zsenge póréhagyma a díszítéshez

  1. A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük.
  2. A lilahagymát finomra vágjuk.
  3. Az összetört tojásokat egy tálba tesszük, majd összekeverjük a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt.
  4. Belekeverjük a lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük. 
  5. ~4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.








s hogy a régi képek közül is maradjon valami :)

6 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyeneket! És az a krém abban az üvegpohárban...húúú... :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is. :D Jó volt, hogy párom szüleitől megint kaptunk friss tojást. Lehetett dőzsölni. :)

    VálaszTörlés
  3. Én vak vagyok, hát az majonéz. :D :D :D Na mindegy, akkor is szép, akárcsak a lilahagymás tojáskrám, ami szintén üvegtálban van.

    VálaszTörlés
  4. De jót derültem most. Aranyos vagy! :) Köszi a majonéz nevében is! :D

    VálaszTörlés
  5. Imádtam a régi képeidet is, jó is, hogy meghagytál belőle egyet. Az a szendvicsre való kedvemre való még mindig. :D Az új képek pedig ♥ ...na a kenyér... kívánatos! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! Akkor már szelem is a kenyeret és pirítom, mire ideérsz, pont kész lesz! :)

      Törlés