2013. március 21.

Kakaós sütemény csokoládékrémmel



A süti tésztáját Horváth Ilona szakácskönyvében lévő kakaós lepénye ihlette. Anyuval nagyon sokszor sütöttük, (sütjük) ezt a tésztát; üresen vagy lekvárral megkenve is nagyon finom. Egy kicsit változtattam az eredeti recepten, az jóval több cukrot ír. Használhatunk hozzá részben graham-lisztet, úgy is nagyon finom. :) A krém egy olyan kakaós süteményből van, amit párom anyukája sütött, és muszáj volt megtudnom a receptjét.
 

Hozzávalók 6 személyre egy 25x20x6 cm-es formához:

A tésztához:
25 dkg sima liszt (lehet 10 dkg sima liszt; 15 dkg graham-liszt)
5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2,5 dl tej
 
A krémhez:
200 g kakaós ét tortabevonó
150 g főzőtejszín
1 ek. margarin

  1. A tojást a margarinnal és a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a tej felét.
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásos masszába beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a maradék tejjel hígítjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (~30perc).
  5. Közben a tejszínt felforraljuk, beletörjük a csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen homogén krémet kapunk.
  6. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a margarint.
  7. Kihűtjük a tésztát és a krémet is.
  8. A tésztát óvatosan kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  9. A tetejét díszíthetjük porcukorral.




4 megjegyzés:

  1. Nyamiii!!! Egyszerű de nagyszerű süti, most azonnal megennék vagy 3 kockányit. Nyitom az ablakot, küldheted! ;)

    VálaszTörlés
  2. :D Bekapcsoltam a gépet! Küldfénypost!

    VálaszTörlés
  3. Ma megsütöttem. Isteni finom lett!
    A krémet habosra kevertem még egy kis tejszínnel, mert nem mindenki szereti nálunk a tömény keserű csokit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! :) Ennek nagyon örülök! Jó ötlet a tejszín, lehet egyszer én is kipróbálom így. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad!

      Törlés