Oldalak

2013. március 10.

Fokhagymás röszti



Pár évvel ezelőtt pécsi életünk során egy étteremben ettünk először ehhez hasonló burgonyaköretet. Nagyon ízlett, így megkérdeztük, hogyan készítik. Azóta rengetegszer csináltam már, igaz, változott is azóta a recept. Volt, hogy egyben sütöttem meg, (persze akkor fele adaggal), azután felszeltük, mint egy tortát. Nekünk "kicsiben" jobban ízlik, mert így igazán ropogós lesz. Frissen sültek mellé köretnek, vagy egy salátával főételnek is nagyon finom.


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya (pucolva)
2 db tojás
3 púpozott ek. liszt
2 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
napraforgó olaj a sütéshez

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  4. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan megsül kívül és a közepe nyers marad).
  7. Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze. Nem kell félni, ha a nyers masszában sok levet ereszt a burgonya, csak jól keverjük át, mielőtt újabb adagot kanalaznánk a serpenyőbe.
  8. Mikor a röszti alja szép arany-pirosra sült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése