2013. március 6.

Almás-majonézes kínai kel saláta

  

Egész kicsik lehettünk, mikor először készítettünk ilyen salátát otthon. Azóta is az egyik nagy kedvenc. Szinte minden alkalommal asztalra kerül, ha összejön a család. Öcsém kedvéért jégsalátával vagy fejes salátával készítjük egy részét, mert ő nem rajong a kínai kelért. Ha fejes salátából készítjük, akkor csak közvetlenül fogyasztás előtt keverjük össze a frissen felvágott salátát a többi hozzávalóval, mert hamar összeesik. Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással díszíthetjük.
 

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kínai kel (kb. 0,5 kg-os)
2 nagyobb savanykás alma (lehetőleg pirosas héjú)
1 közepes fej lilahagyma
20 dkg tejföl (20%-os)
4 ek majonéz
1 ek mustár
1/2 ek citromlé
1/2 ek cukor

frissen őrölt színes bors

  1. A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, cukorral, sóval és borssal egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A kínai kelt és a lilahagymát megtisztítjuk, az almákat megmossuk.
  3. A kínai kelt leveleire szedjük, míg el nem jutunk a zsengébb közepéig. A leveleket hosszában félbe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. (Ha túl erős ízre is és állagra is a levél középső erezett része, nyugodtan vágjunk ki belőle; bár ennyivel kevesebb lesz a salátánk.:) A középső részt "felkarikázzuk".
  4. Az almát négy részre vágjuk, megfosztjuk magházától, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  5. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  6. A zöldségeket és az almát egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, alaposan összekeverjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.


     

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése