2013. február 16.

Receptek


Előételek/reggelik

 ○Reggelik

 ○Előételek/Tapasok
  
 ○Sós krémek/kenyérre valók

Házi tejtermékek

Levesek


    Főételek

     ○Húsos ételek

     ○Májas ételek

     ○Halas/tengeri herkentyűs ételek

     ○Hús nélkül


     ○Főzelékek  


    Köretek


    Saláták
     
    Kelt tészták

    Kenyerek

    Kalácsok

    Édes kelt tészták 
     
    Sós kelt tészták

    Édes péksütemények

    Sós péksütemények

    ○Olajban sült kelt tészták

    ○Pizzák


    Desszertek

     ○Torták


     ○Fagylaltok
      
     Palacsinták
     
     ○Édes sütemények
              (piskóták, linzerek, kekszek, kosárkák, kevert sütemények, muffinok, bonbonok...)
     
     ○Gyümölcsös édességek


     ○Szuflék/felfújtak


     ○Krémek/poharas desszertek


    Sós sütemények

    Szószok és mártások


     Italok

     Tészták

    Befőzés-tartósítás

    Levesbetétek
       
    Egyebek
    Pom Pom főz

     A sütőben készült ételek zömmel alul-felül sütéssel készülnek, ha grill- vagy hőlégkeverés-fokozatot használok, akkor azt a receptben külön feltüntetem. :) A megadott sütési hőfok és idő "tájékoztató jellegű", mivel minden sütő más és más, így a különböző márkák között előfordulhat jó néhány °C-os különbség. Bátran hagyatkozzunk a tapasztalatunkra. Mindenki a saját sütőjének ismerője. :D

    6 megjegyzés:

    1. A "Holland nosztalgiaprojekt" állati jó ötlet! :)

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Köszi! De jó! Örülök, hogy így gondolod! ♥
        Úgy szeretek így visszautazni kicsit az időben. Persze az sem rossz, hogy az utazás végén még enni is lehet egy jót. :D

        Törlés
      2. Kellenek az ilyen receptek, és nem csak azért, mert számodra ez nosztalgia, hanem jó megismerni általuk más népek ételeit is. :)

        Törlés
    2. Segítséget szeretnék kérni. Imádom a recepteidet 3 gyermekes anyuka ként van is mit készítenem. Kedvencünk a kakaós csigád. Most arra szeretnélek kérni, hogy tudnál ötletet adni muffin krémre amit imádnak a gyerekek. Olyan szép krémeset. És tart is rajta. Válaszod előre is köszönöm.

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szia! Ne haragudj a késői válaszért, de rég jártam erre... Gondolom azóta megoldódott a kérdés. Ha esetleg még nem, akkor talán a tiramisu (főzött krémes) krémjét tudnám ajánlani, amibe ha teszel egy kis habfixálót, akkor masszívabb lesz. :) Vagy a vaníliakrémes szelet krémjét. Én sokszor mascarponét keverek ki egy kis porcukorral és vaníliával, csenek bele egy kis habfixálót és akkor szépen tart. :) Persze ezek mind úgy jók, ha hűtőben tudod tartani, mert a "melegben" mind meglágyul kicsit. ...esetleg a nagymami tortájának a krémjét, amiben a főzött részt kicsit sűrűbbre kell készíteni. Plusz egy ek. liszttel, vagy keményítővel. Akkor kis hűtés után tutira jó lesz és nem lágyul meg. :) A lényeg, hogy a krém mindkét része hideg legyen, mikor összekevered. Remélem tudtam segíteni! :)

        Törlés