Oldalak

2013. február 28.

Krémes forró csokoládé










Szeretjük a forró csokoládét... Bár van, mikor hetek is eltelnek, hogy újra innánk. Szóval nem vagyunk valami nagy forró csoki függők. :) Elég sokfélét kipróbáltunk már. Voltak köztük egész jók is, de úgy gondoltam elég a kísérletezésből, elvégre ez nem akkora varázslat, hogy itthon ne lehetne elkészíteni. Hűvös őszi, téli reggeleken nincs is jobb, mint ezzel indítani a napot. :) Egy szelet puha kaláccsal, nagyon finom. No persze délutáni beszélgetéseknek is remek kísérője lehet. ...vagy kucorodjunk kedvenc könyvünkkel egy kényelmes fotelba és úgy kortyolgassuk. :D









Hozzávalók 2 személyre:
5 dl tej (2,8%-os) vagy 4 dl tej + 1 dl tejszín
3 ek. holland kakaópor
1 tk. étkezési keményítő
6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
2 ek. barna cukor
 

Tejszínhab és kakaópor a díszítéshez esetleg reszelt csokoládé.
  1. Egy lábasba kimérünk 4 dl tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni.
  2. Míg a tej felforrósodik, a csokoládé és a cukor elolvad -néha keverjük meg-, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a maradék tejjel, vagy tejszínnel.
  3. A kakaós keveréket óvatosan csorgatva a forró csokoládés tejhez öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
  4. Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg szépen besűrűsödik a forró csokoládé.
  5. Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése